Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, όλοι οι Designers-in-Residence μπορούν να συμμετάσχουν στο τελικό fashionshow που διοργανώνει ο Fashion Incubator "The Fashion Gate".

Ενας βασικός στόχος του προγράμματος, είναι η προβολή των νέων Σχεδιαστών και των προϊόντων τους σε επιδείξεις μόδας ώστε να υπάρχει παράλληλα όχι μόνον εκπαίδευση αλλά και σύνδεση με byers από Ελλάδα και Εξωτερικό.

προετοιμασία για το FashionShow ξεκινά 2 μήνες νωρίτερα με πολλές συναντήσεις και οργάνωση για την παρουσίαση του Σχεδιαστή με τον καλύτερο τρόπο για την συλλογή του.

Οι Σχεδιαστές Mόδας παρουσιάζουν capsule collectionμε 6-8 outfit της συλλογής αφού έχουν γίνει οι απαραίτητες πρόβες με Μοντέλα, Hairstylists, Makeup, shoes and accessories. Επιλέγεται η μουσική του catewalk με την συμβουλή των ειδικών συνεργατών του "The Fashion Gate", το inpiration video που θα προβάλλεται καθόλη την διάρκεια της επίδειξης, το προωθητικό υλικό και οι πληροφορίες για το κοινό που παρεβρίσκεται στην εκδήλωση. Παράλληλα, για να είναι όλη η προσέγγιση του προσκεκλημένων αγοραστών ουσιαστική, προγραμματίζονται ειδικές συναντήσεις μεταξύ των Σχεδιαστών και των Βuyers όπου θα μπορέσει να παρουσιαστεί η συλλογή αναλυτικά και σε άλλο επίπεδο διαπραγμάτευσης με λεπτομέρεις Κοστολόγησης και Τοποθέτησης της συλλογής στην αγορά.