Έως τώρα έχει φανεί ότι η μεγαλύτερη ανάγκη της κοινότητας των Σχεδιαστών Μόδας είναι η εκπαίδευση που σχετίζεται και με την επιχειρηματικότητα. Είναι σύνηθες τα περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα μόδας σε επίπεδο ιδιωτικών σχολών και πανεπιστημίων να μην περιλαμβάνουν οποιοδήποτε είδος εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα. Οι σχεδιαστές αποφοιτούν από διάφορες σχολές μόδας μόνο με γνώσεις να εργάζονται σαν υπάλληλοι. Ξέρουν το πώς να σχεδιάσουν, αλλά δεν ξέρουν το πώς να επιχειρήσουν και να δημιουργήσουν το δικό τους Brand. Οι περισσότεροι Σχεδιαστές μόδας μπορεί να έχουν τις δικές τους γραμμές, αλλά δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για τις προμήθειες, την τιμολόγηση, τη δημιουργία επωνυμίας (branding), τη στρατηγική τοποθέτηση μέσα στην αγορά, τις τεχνικές προώθησης των προϊόντων (marketing), την κοστολόγηση της συλλογής, την οπτική προώθηση προϊόντων ή αλλιώς οπτική εμπορευματοποίηση (visual merchandising) κλπ.

Ταυτόχρονα προκύπτουν και άλλες ανάγκες των νέων Σχεδιαστών Μόδας πριν δραστηριοποιηθούν εμπορικά όπως το να στεγάζουν τις συλλογές τους σε ένα επαγγελματικό χώρο με πλήρεις παροχές υποστήριξης στα πρώτα τους τουλάχιστον βήματα, να δειγματίζουν τα προϊόντα τους σε buyers και ταυτόχρονα να καθοδηγούνται με ασφάλεια στην δημιουργία ενός μοντέλου επιχείρησης, βιώσιμης και ανταγωνιστικής για την Ελληνική και την Παγκόσμια αγορά.

Με στάση ευθύνης απέναντι σε ένα πρόβλημα και μία ευκαιρία ταυτόχρονα για τα ταλέντα της χώρας μας, ο Ευάγγελος Δημητρακόπουλος  και η Μαρία Βυτινίδου δημιούργησαν τον πρώτο και μοναδικό Πανελλαδικά Athens Fashion Business Incubator “TheFashionGate”, δηλαδή την πρώτη ''Κυψέλη Μόδας'' που φιλοξενεί και αναπτύσσει επιχειρηματικά νέους Σχεδιαστές των κατηγοριών του ενδύματος, αξεσουάρ, κοσμήματος και υποδήματος.

Open the Fashion Gate now !

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ