Το Athens Fashion Business Incubator "The Fashion Gate",  φιλοξενεί στην δομή του ετησίως μόνο 10  Designers-in-Residence, κατόπιν αιτήσεων και επιλογής των καλύτερων υποψηφίων.

Μέσα σε ένα 12μηνο παραμονής στο πρόγραμμα, ο συμμετέχοντας Designer-in-Residence οφείλει να ολοκληρώσει την συλλογή του Επιχειρηματικά και Σχεδιαστικά με σκοπό την συνέχιση της πορείας του αυτόνομα πλέον στην τοπική ή παγκόσμια αγορά και την επιτυχία του δικού του Brand.

Η δομή "The Fashion Gate" χρησιμοποιεί καινοτόμες λύσεις για την πλαισίωση και την προώθηση των επιχειρηματιών μόδας γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ της εκπαίδευσης σχεδιασμού και επιχειρηματικότητας. Παρέχει κατάρτιση σχεδιασμού και ανάπτυξης επιχειρηματικότητας στους νέους επιχειρηματίες της μόδας στην Αθήνα και γενικότερα στην Ελλάδα μέσω καθοδήγησης από ειδικούς μέντορες, εργαστήρια και σεμινάρια.

Στο πρόγραμμα φιλοξενίας και εκπαίδευσης των νέων σχεδιαστών μόδας Designer-in-Residence, όπως προαναφέρθηκε, παρέχονται Showroom, γραφείο και εξοπλισμένος χώρος για το σχεδιασμό και την κατασκευή προϊόντων με σκοπό την τοποθέτησή τους στην αγορά.

Η καθοδήγηση και η υποστήριξη γίνεται σε συνεργασία με εξειδικευμένους μέντορες σχεδιασμού οι οποίοι συνθέτουν μαζί με τον Designer-in-Residence τη δημιουργική κατεύθυνση για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων συλλογών. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ειδικοί σύμβουλοι επιχειρήσεων για θέματα νομικής, οικονομικής φύσεως, marketing ώστε οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίας στην ίδρυση της εταιρίας τους να επιλύονται με τεχνογνωσία και ασφάλεια.

Τέλος, υπάρχουν διαθέσιμοι συνεργάτες όπως Πατρονίστ, Μοδίστρες, Κλωστοϋφαντουργοί Μηχανικοί και Βιοτεχνίες Παραγωγής Ενδυμάτων για τις σύγχρονες μεθόδους κατασκευής και μεγέθυνσης πατρόν, την παραγωγή των δειγμάτων τους και την επιλογή των κατάλληλων υφασμάτων και υλικών για δημιουργία Συλλογών.

Open the Fashion Gate now !

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ